Як відкрити кулінарні курси для початківців

Кулінарія перетворилася на новий вид дозвілля, що поєднує декілька корисних моментів - спілкування,навчання і смачну вечерю.
Ще у кінці дев'яностих ідею кулінарної школи привіз в Росію знаменитий кухар Джейми Олівер. Зараз стало модним готувати під керівництвом професійних кулінарів, і концепція ця продовжує розвиватися. Непомітно і цілком природним чином кулінарія з розряду домашніх обов'язків перейшла у вид дозвілля.
Приготування будь-якого блюда в компанії приятелів під наглядом шеф-кухаря стає корисним проведенням часу.Такі майстер-класи дозволяють не лише навчитися готувати, але і приємно поспілкуватися. Цим і пояснюється популярність майстер-класів у великих компаніях, що використовують їх як один з видів корпоративного відпочинку.
Але якщо відволіктися від розважального характеру кулінарних курсів і спуститися на землю, треба визнати просту істину - усі ми харчуемося щодня. Дуже хотілося б,щоб їжа була смачною, корисною і різноманітною.Одноманітне меню перестає радувати так само швидко, як постійне прослуховування однієї і тієї ж, навіть найприємнішої, мелодії. Зовсім не часто така сумна постійність буває викликана фінансовими труднощами,набагато частіше люди просто не уміють готувати.
Справжній талант кулінара зустрічається так же рідко, як музичне дарування. Але навчитися готувати смачну і здорову їжу під силу кожному.
До загальної радості, останнім часом, особливо у великих містах, ситуація міняється кардинально, завдяки появі шкіл кулінарної майстерності, в яких досвідчені шеф-кухарі навчають всіх бажаючих, цьому вічному мистецтву.
Багато хоч раз в житті відвідували які-небудь повчальні курси. Кулінарні курси працюють за тією ж схемою.Викладачі в особі досвідчених кухарів діляться досвідом і передають свої знання.
Створюємо кулінарний бізнес

Якщо вам вдалося знайти комунікабельного і високопрофесійного викладача, вважайте, що пів справи зроблено і можна переходити до наступного організаційного етапу.
Необхідно скласти розклад зайняття і визначити вартість навчання. Графік має бути зручним для усіх, тому передбачите ранкові і вечірні зайняття.
Ціну можна встановлювати за повний курс або за одне зайняття - вирішуйте самі. Рівень цін безпосередньо залежить від кваліфікації і запитів шеф-кухарів, які погодилися викладати.
Зазвичай курси передбачають разові і повні повчальні програми. Разові тривають близько трьох годин, повних, -до п'яти днів. Загальна рекомендація одна - не намагайтеся заощадити на оплаті роботи кухарів-викладачів, це від них залежитьуспіх вашого бізнесу.
Наступний етап - формування учбових груп по 8-10 чоловік. Чим меншою буде група, тим ефективніше стане навчання в ній. Бажано організувати індивідуальне навчання, можливо, з виїздом додому. Ціна таких послуг,звичайно, вище.
Обов'язково треба підшукати відповідне приміщення і закупити устаткування. Клас має бути комфортним для зайняття, а устаткування - сучасним. Знадобляться:
великі стільниці;
духовки;
варильні панелі;
холодильники і морозилки для зберігання продуктів;
столові прилади;
посуд;
кухонне начиння.
Дуже важливо знайти надійних постачальників найякісніших продуктів і організувати рекламну кампанію.Довірити інформування громадськості про кулінарну школу, що відкрилася, краще рекламному агентству,що добре зарекомендувало себе, фахівці якого зуміють створити привабливий імідж для вашого закладу. Тепер треба тільки чекати візитів і дзвінків людей, що зацікавилися вашими послугами. Бажаємо удачі.
Справжній кулінарний талант має дуже мало людей.Саме тому готувати вишукані і екзотичні блюда дано не усім.
Переважно кулінарні знання черпаються з книг або ж з порад батьків. Проте, навчання кулінарним премудрощам по книгах - це зайняття важке, та і частенько, не цікаве. Куди цікавіше і ефективніше навчання може дати приватна кулінарна школа на чолі з грамотним професійним викладачем.
Приватна кулінарна школа може бути як самостійним різновидом бізнесу, так і додатковим видом бізнесу (у разі, якщо школа при діючому кафе і ресторані). Для просування кулінарної школи у всесвітній павутині обов'язково треба замовити свій власний сайт, тим більше що вартість створення сайту повністю буде виправдана новими студентами, які дізнаються про школу з Інтернету.
Напрями в навчанні можуть бути різними:
Загальна програма. Вивчення основ кулінарного мистецтва, ознайомлення з особливостями кухонь різних країн;Програма, спрямована на підвищення кваліфікації фахівців в кулінарній справі;
Програма для навчання дітей.
Зайняття, як правило, триває декілька годин і проводиться 2-3 рази в тиждень. Для максимально позитивного ефекту в групі має бути не більше 10 чоловік. Адже тоді у кухаря-викладача буде можливість продемонструвати своє уміння і приділити увагу кожному учневі.
Поза сумнівом, успіх кулінарної школи залежить від уміння і досвіду викладача, якісного устаткування і приміщення. До речі, організувати хорошу команду з кухарів-викладачів досить складно. Приміщення має бути зручним, просторим і затишним, обладнане необхідним інвентарем.
На вартість зайняття впливають місце розташування школи, місто. Перед тим, як встановити фіксовану ціну за навчання, необхідно враховувати усі витрати: за оренду приміщення, придбання продуктів харчування, виплата заробітної плати і так далі
Після усіх проведених розрахунків і аналізу,вийде вигідне співвідношення витрат до прибутку, можна сміливо приступати до відкриття кулінарної школи.
Кулінарній школі, як і будь-якому виду бізнесу,знадобиться рекламна компанія. Розміщення реклами в інтернеті, друкованих виданнях притягне зацікавлену аудиторію.
Додатковими джерелами доходу можуть стати заняття в вихідні дні для дітей і їх батьків, а так само приготування і доставка їжі для корпоративних клієнтів.
Особливо актуальними кулінарні школи будуть у великих містах з великою кількістю тих, хто бажає навчитися смачно і професійно готувати. Враховуючи усі нюанси,школа кулінарного
мистецтва може стати дуже прибутковим і досить цікавим бізнесом.
Можливо вам буде цікаво : Заробляємо в Твіттері
Комментариев нет:
Отправить комментарий