вторник, 10 марта 2015 г.

Заморожені овочі

Виробництво і продаж заморожених овочів і фруктів


Ринок таких продуктів харчування активно розвивається.Люди все більше               замислюються про своє здоров'я, і тому намагаються харчуватися здоровою їжею. Основними споживачами цієї продукції є жінки, які стежать за фігурою,ведуть здоровий спосіб життя, сидять на дієті. Також,активний попит ця продукція має під час поста, в цей час попит зростає в рази.
На ринку заморожених овочів є присутніми як зарубіжні,так і вітчизняні виробники. Також активно розвиваються невеликі регіональні підприємства.  Такий вид продуктів, як і інші напівфабрикати, готуються швидко, а основне це те, що вони є корисними, оскільки при заморожуванні зберігають велику частину вітамінів.Останнім часом найбільш  популярним є шоковий метод заморожування овочів і фруктів. Його суть в тому, що він перетворює свіжі овочі на заморожені буквально за декілька секунд.

Для старту в цьому бізнесі початкуючому підприємцеві знадобитися досить велика сума в районі 150 - 200 тис.доларів. Велика частина суми піде на закупівлю спеціального устаткування, для заморожування і зберігання овочів і фруктів, купівля агрокомплексу, на базі якого здійснюватиметься діяльність компанії.
Усі овочі і фрукти можна вирощувати і самостійно, але на старті бажано попрацювати з постачальниками. З цього боку у багатьох підприємців виникає ряд проблем, оскільки ніколи не вгадаєш яку кількість того або іншого продукту
знадобитися. Замовляючи сировину у вітчизняних постачальників, ви можете істотно економити, при цьому,не втрачаючи в якості. У зв'язку з цим можна знижувати ціни на продукт і конкурувати з імпортними виробниками.Але найважливішим         пунктом при відборі сировини є його якість.
Уважно відстежуйте і контролюйте цей момент, оскільки неякісний продукт, може розорити вашу компанію, і ви зазнаєте величезних збитків.
Другим моментом, на який варто звернути увагу, коли ви захочете продавати швидко заморожені овочі і фрукти- це сезонність бізнесу. Пік продажів припадає на зиму і весну. Треба бути готовим до того, що вам доведеться вкласти гроші, наприклад, влітку, а відбити їх тільки взимку. У зв'язку з цим в цьому бізнесі існує довгий цикл реалізації товару. Сучасні стандарти дозволяють зберігати такі продукти досить тривалий час (до 2 років),але при цьому треба         дотримуватися відповідних умов зберігання.
Холодильного устаткування знадобитися досить багато.

Ринки реалізації товару

Власне виробництво - це лише перший крок, важливішою є реалізація готового товару. Тут вам припаде попрацьовати і налагоджувати зв'язки з супермаркетами і дрібними магазинами. Якщо ви працюватимете в невеликих містах, то там можна домовитися, але в обласних центрах, вам доведеться заплатити для того,щоб вашу продукцію ввели в асортимент.
Також, частими покупцями такого виду товару є заклади швидкого харчування, їдальні, і інші підприємства в харчовій галузі.
Для активної реклами власного товару, організовуйте акціїі дегустації, у такому разі ви зможете притягнути більшу кількість клієнтів.
Окупність такого бізнесу в середньому складає від 3 до 5років. Все залежить від    об'ємів продукції, що реалізовується.

Можливо вам буде цікаво: Рибний бізнес

Виробництво і продаж заморожених овочів і фруктів 

 Це серйозний вид бізнесу, і якщо ви новачок, треба все ретельно обдумати, перш ніж вкладати величезні суми грошей такого роду діяльності. Найкращим варіантом,буде консультації і практика на вже діючих компаніях працюючих в цій сфері.
Технологія виробництва
 Котортко опишемо устаткуваннянеобхідне для виробництва.
- Місткість для сировини;
- мийна машина;
- місткість для вимитого продукту;
- пристрій для розподілу поступаемой продукції;
- машина для очищення сировини;
- перевірка і додаткове, фінішне очищення сировини;
 після цього продукція потрапляє в спеціальні ємності з яких поступає у верстат для розрізання;
- другий етап миття;
- інактиватор;
- далі продукція проходить через конвеер охолодження;
- після чого продукція проходить процедуру осушення іохолодження;
- апарат швидкого заморожування;
- фасувальний апарат для готової продукції, після чого її відправляють на склад;
- під час усього процесу також понадобяться місткості длязбору відходів.
Зразкові витрати на ділянки виробничої лінії :
1.) Устаткування для миття і очищення :
установка для очищення і миття - $2500
апарат для очищення товстої шкірки - $28 500
апарат для очищення тонкої шкірки - $2000
пристрій для проточного миття - $3300
2.) Лінія сортування
апарат для ручного сортування гнилої сировини - $13 000
калібрувальна установка - $6100
пристрій для сортування по вазі - $20 500
3.) Нарізка і видалення кісточок
різальна машина - $6500
апарат для видалення кісточок - $11 500
4.) Холодна сушка - $125 000
5.) Заморожування і упакування
установка для швидкого заморожування продукції - $152 000
апарат для упаковки - $2400.
Як бачите витрати просто величезні. Усі ціни вказані на китайське устаткування. Ви можете пошукати варіанти дешевшої лінії, або ж купити б/у.

Читайте також: Відновлення навичок водіння


Комментариев нет:

Отправить комментарий